Så många gram protein innehåller ett ägg!

Per ägg (55g)ÄggvitaÄggula
Protein4g3g
Kolhydrater0g0g
Fett0g5g



Kalorier15 kcal65kcal 
Tabell för äggets näringsvärden

Ett ägg innehåller upp till 7g protein. Inuti äggvitan finns det ungefär 4g protein, medan äggulan består av 3 protein och allt av äggets fettvärde. Ett ägg innehåller ca 80 kcal, där äggvitan står för 15kcal och äggulan 65kcal.

Äggvitan

Fördelen med äggvita är att det innehåller 0g fett. Vilket också gör att äggvitan innehåller mindre kalorier än äggulan. Man kan då få i sig mycket mer protein per gram, samtidigt som man håller det väldigt kalorisnålt. 

Många använder bara sig utav äggvitan under en diet. Vill man steka äggvitan, och använder matfett, så tillkommer där fett ändå. Därför är det bättre att koka ett ägg och separera äggvitan från äggulan om man vill ha det helt fritt från fett med så hög proteinhalt som möjligt. 

Äggvitan är även rik på vitamin B.

Äggulan

Som sagt, så innehåller äggulan också en mängd protein men färre än äggvitan. I gulan finns det även nyttiga fetter. 

Förutom protein och fett, så är äggulan en bra källa för olika vitaminer och mineraler. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *