Gå ner i vikt snabbt! Tips som ökar fettförbränning!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Gymgrossisten och Greatlife.se

Viktnedgång är något som många vill uppnå. Anledningarna kan vara olika. Många mår inte bra av ett överskott av fett, de kan känna sig tröttare och segare. I vissa fall kan övervikt till och med orsaka hälsoproblem. De flesta människorna vill troligen gå ner i vikt för att just må bättre men också för att se friska ut! Det är ok att vilja vara vältränad och göra det för att se bra ut. 

 Nedanför har jag skrivit tips på hur du kan öka din fettförbränning och äntligen komma i form som du har drömt om! Ibland kan det vara det lilla extra som gör det hela. 

Fettförbrännare
Vad gör en fettförbrännare?
En fettbörbrännare bidrar till en enklare viktnedgång. Fördelarna med en bra fettförbrännare är minskat sötsug och att du känner en mättnadskänsla enklare. Det blir enklare att äta rätt mängd mat. En vanlig ingrediens i en bra fettförbrännare är grönt te-extrakt som främjar kroppens energiförbrukning och ämnesomsättning.

Går du på en strikt diet så kan det vara lätt att tappa energi och känna sig trött under träningspassen. När det händer kan vara bra att ha en fettförbrännare till hands. En del kanske inte behöver den, men för en del kan detta vara väldigt smart att använda. 

Jag har själv provat en del fettförbrännare då jag är väldigt låg på energi under en hård diet. Det bästa kosttillskottet för fettförbränning, enligt mig, är Gymgrossistens egna fettförbrännare : Ripped Pro. I den finns en kombination av olika örter, heta kryddor som chilipeppar, kanel och ingefära. Det är alltså naturliga ingredienser. Den innehåller även koffein för ökad pigghet, B-vitaminer och en hög halt krom. Dessa ingredienserna bidrar tillsammans till en ökad ämnesomsättning. Det finns säkert andra märken som har samma innehåll men denna har funkat för mig och håller ett väldigt snällt pris! För att enkelt hitta till fettbrännare jag själv rekommenderar, klicka här.

Proteinpulver
Behöver man tänka på protein när man vill gå ner i vikt? Faktum är att ett högt proteinintag är bra vad man än gör. Har man som mål att gå ner i vikt så vill man gärna behålla sin muskelmassa som man har kämpat för. Det gör man genom att stimulera proteinsyntesen men ett högt proteinintag. Beroende på vilket proteinbehov man har, kan det vara tufft att komma upp i rätt mängd, därför skulle jag rekommendera ett proteinpulver. Ett perfekt tillskott för dig som vill säkerställa att musklerna stannar kvar och att en positiv proteinbalans hålls. Jag har själv använt och använder fortfarande proteinpulver för just denna anledningen. Här hittar du Gymgrossistens olika proteinpulver!

Räkna kalorier
Vill man se snabba resultat och gå ner i vikt snabbt, kan det vara bra att se till så man har koll på allt man äter. Räkna kalorier kan vara det bästa sättet för att hålla struktur på dieten och se till att man följer planen! Det är ju oftast här det faller för dem flesta. Man vet inte hur mycket man äter ibland och det är lätt hänt att man överskrider sitt kaloribehov som i sin tur resulterar i ett kaloriöverskott. Det är omöjligt att gå ner i vikt på ett kaloriöverskott. Se därför alltid till att kolla över ditt kaloriintag i början av en diet.

Grönt te
Vi har alla hört att grönt te ska vara något alldeles extra för kroppen. Men hur påverkar det vår fettförbränning? Låt oss titta tre saker som grönt te innehåller som kan bränna bort vårt fett snabbare.

  • Koffein
  • Teanin
  • EGCG

Koffein
Koffein är ett ämne som förmodligen alla är bekanta med. Det finns i kaffe, energidrycker mm. Även i grönt te. Koffeinhalten i grönt te är mycket mindre än vad det är i en kopp kaffe. Som sagt, går du på ett kaloriunderskott kommer du känna mindre energi och koffein gör det enklare för dig att hålla fokus och träna med samma intensitet som innan. 

En intressant fakta är att när du får i dig koffein så frigörs fettvävnaden som gör att din kropp bränner fett enklare. 

Teanin
I tebladen finns det något som heter Teanin. Detta är en aminosyra som samverkar med koffeinet för att minska biverkningarna. Teanin har en förmåga att bryta sig genom blod-hjärnbarriären och sen ge en ökad frisättning av serotonin och dopamin som lindrar stress. 

EGCG
En förkortning av ”epigallocatechin gallate”. I denna gröna teet finns det olika katekiner. EGCG är en katekin och det är denna det finns mest av. Det är en antioxidant och ska öka din fettförbränning så du går ner i vikt snabbare. Det sker därför att EGCG stoppar nedbrytningen av adrenalin och noradrenalin. EGCG ska även kunna skydda levern.

Äppelcidervinäger
Sist men inte minst, äppelcidervinäger. Hur funkar det? Jo, den gör att maten vi äter tas upp mycket långsammare vilket gör att kroppen inte kommer kunna lagra fett lika lätt. Jag själv och många andra upplever minskad aptit och sötsug. Precis vad man behöver vill ha under en diet. Andra upplever en större mättnadskänsla. Vinägern påskyndar också matsmältningen. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *