9 tips för ett bättre sexliv!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Vuxen.se

Hjälper sextillskott? Vad funkar och vad funkar inte?

Sextillskott har bevisats att fungera vid flera tillfällen. Örter, vitaminer och mineraler har en påverkan på flera områden som påverkar våra hormoner, blodtillförsel och kväveoxidsproduktionen. Det finns olika produkter på marknaden som bidrar till ökad sexlust och energi.

Problem i sängkammaren är inget ovanligt och det händer nästan i alla förhållanden. Anledningarna kan vara många. Problem med erektion, brist på testosteron, stress och ingen lust. Att se Viagra som den sista utvägen ska inte behövas. Var inte orolig! Nedanför har vi på Tillskottsguiden skrivit om sex naturliga tillskott och tre tips så du och din partner kan hitta tillbaka sexlivet som ni båda förtjänar!

6 naturliga till skott för bättre sex

6. Rosenrot

Denna svenska fjällväxt anses öka blodströmmingen till penis och har positiva effekter på både fysiska och psykiska prestationer så som ork och uthållighet. Vetenskapliga studier av Clas Malmström, läkare och stressforskare, på rosenextraktet SHR-5 har visat att glädje, lust och känslor påverkas. Man har även sett i nyare studier att rosenrot kan motverka depression. 

5. Tiggarnöt/Brunalg/Kitosan

Anledningen till att jag skriver dessa tre tillsammans är på grund av att bäst effekt uppnås när dem tas tillsammans.

Tradamix, ett tillskott som innehåller de tre naturliga ämnena, är kosttillskott som påverkar sexuell lust positivt utan några dokumenterade biverkningar. Tillskottet har en bevisad effekt på erektionsproblem. 

Kitosan hjälper till med kväveoxidsproduktionen som minskar vid inflammationer och kan vara en orsak till erektionsproblem. Kväveoxid är en viktigt faktor till att blodcirkulationen fungerar som den ska. 

Brunalg, en antioxidant, kommer in och dämpar ner inflammationer. Även detta ämne bidrar till en ökad blodtillförsel till penis. 

Tiggarnöt är en växt och den hjälper testosteronproduktionen. Testosteron minskar oftast när åldern stiger. Därför dyker oftast erektionsproblemen upp vid äldre åldrar. 

Enligt professor Joar Svanvik (specialitet = urologi), så visar en studie att 5-20% av alla män olika nivåer på erektionsproblem. Annan studie visar att 50% av män över 40 år har olika svårigheter med erektionen. 

4. Vitaminer och mineraler

Att förse kroppen med rätt näring är viktigt av många anledningar. Har du brist på näring så presterar inte kroppen på topp, varken i det fysiska eller det psykiska. Med rätt näring kan du öka din prestation rejält, det gäller för både män och kvinnor. Några vitaminer att titta närmare på är:

Vitamin B6, ser till att din hormonaktivitet regleras rätt. Upplever någon i förhållandet humörsvängningar, irritabilitet och brist på koncentrationen kan det vara värt att prova vitamin B6 då experter har sett att brist på vitaminen kan leda till dessa symptom. 

Zink, kan bidra till normala testosteronnivåer. Mineralen kan även till normal fertilitet och reproduktion. 

3. Schisandra

Ett bär som kommer med tre otroliga egenskaper som kan hjälpa er med ert sexliv. 

Schisandra ökar blodcirkulationen och syreutnyttjandet, och som tidigare skrivit, är det väldigt viktigt för en fungerande erektion. 

Det ökar även bildandet av kväveoxid i kroppen som hjälper till med uthålligheten och den sexuella prestationen. 

Sist men inte minst, är Schisandra bevisat leverskyddande och avgiftande. Det hjälper kroppen mot ansträngningar, sömnbrist, infektion eller psykisk stress. Detta kan vara orsaker till ett sämre sexliv. 

2. L-arginin

Aminosyran L-arginin krävs för att kroppen ska ha förmågan att bilda kväveoxid, som vi har lärt oss, spelar en stor roll för sexlivet då det påverkar lust och prestation. Det bidrar även till utvigning av våra blodkärl vilket är något som förbättrar vårt blodflöde till svällkropparna i både penis och klitoris. 

I vetenskapliga studier har det visats att aminosyran kan förbättra erektionsförmågan hos män samt öka sexlust. I och med att aminosyran ökar kväveoxidbildningen så leder det även till en motverkan av torra slemhinnor. Med andra ord, så innebär det att kvinnor blir lättare fuktiga.

1. Maca 

Maca är en rotfrukt traditionellt används för både kvinnors och mäns sexuella lust och fertilitet. Den bidrar till ökad både mental och fysiskt energi samt uthållighet. 

Den kan vara till extra hjälp för kvinnor då det anses att roten ha en hormonreglerande effekt och kan vara till hjälp för kvinnor med hormonella besvär så som klimakterium och PMS. 

Avslutningsvis vill jag ge tre tips som ni kan göra hemma utan några tillskott.

Saker ni kan göra tillsammans under vardagarna som bidrar till ett mer spännande sexliv

3 naturliga tips 

3. Mer motion

För lite motion kan vara anledningen till många problem. Det leder till mindre energi, det kan även påverka humöret. En sak som är säker, är att före lite motion leder till sämre blodcirkulation som i sin tur leder till en sämre prestation i sängkammaren.

Testa gå ut på en promenad med din partner. Det behöver inte vara längre än 10 minuter och se det som en rolig sak ni gör tillsammans. Det kommer med stor sannolikhet öka eran sexlust

2. Stress

Stress har en extremt negativ påverkan på våran kropp och inte minst, våran sexlust. Ibland kan det vara svårt att sätta fingret på vart vår stress kommer ifrån men i de flesta fallen, ligger det i våran enkla vardag. Vad kan man göra?

Försök att stanna upp och kanska sätt er ner med er partner och bara prata ut om hur ni båda upplever vardagen. Försök hitta lösningar åt varandra så ni hjälps åt som ett team. Om inget annat så kommer detta leda till mer hälsosam relation, och det kommer i sin tur nästan garanterat leda till att ni hittar varandra i sexlivet igen. 

3. Leksak

Att komma hem med en spännande leksak för att krydda sexlivet, kan många tycka är pinsamt. Men det är precis tvärtom. För de flesta kan det vara en riktigt lusthöjare. En leksak eller hjälpmedel kan vara precis det ni behöver för att hitta tillbaka till den där spännande och nya känslan ni hade när ni började träffas. Antingen kan ni överraska er partner eller kan ni sitta ner tillsammans och leta efter saker som ni båda vet att ni gillar. Det kan vara allt från en härlig olja till en mer erotisk leksak. Allt behöver inte vara så bestämt och rakt! Prova lägg en lite mindre beställning som ni känner era trygga med och sen utforska för att hitta nya spännande upplevelser som passar just er! Klicka på den här länken för att komma till Vuxen.se där de erbjuder alla möjliga sorters leksaker du kan överraska din partner med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *